top of page
edenzen

Domov, sladký domov: Čo môžete očakávať po návrate psa z psieho hotela?

Majitelia psov poznajú zmiešané emócie, ktoré prichádzajú s vyzdvihnutím svojich chlpatých priateľov z hotela pre psov. Na jednej strane ste nadšení z toho, že sa opäť stretnete so svojím milovaným spoločníkom, no na druhej strane sa možno pýtate, čo môžete očakávať po ich pobyte. V tomto článku preskúmame, čo môžete očakávať a ponúkneme niekoľko základných tipov na hladký prechod pre vás aj vášho psa.


Šťastné stretnutie

Keď si prídete vyzdvihnúť svojho psa, pripravte sa na radostné stretnutie. Väčšina psov je nadšená, že opäť vidí svojich majiteľov a pravdepodobne vás privítajú vrtiacimi chvostíkmi, radostným štekotom a množstvom bozkov.


Návrat späť domov

Po opadnutí počiatočného vzrušenia bude možno váš pes potrebovať trochu času na prispôsobenie sa opäť späť do zabehnutého systému u vás doma. Počas tohoto obdobia sa môžete (ale ani nemusíte, každý pes je individuálny) stretnúť s nasledovnými vecami:


Urazený pes?:

Veľakrát môžu mať majitelia pocit, že ich pes sa s nimi po návrate domov ,,nebaví,, je ,,urazený,, že ho nechali v hoteli alebo že je ,,urazený,, že ho z hotela zobrali späť domov. Nie je urazený, je jednoducho unavený.

Váš pes môže byť unavený zo všetkých hier a interakcií v hoteli pre psov. Znamená to, že hotel pre psov si odviedol dobrú prácu a pes mal výborný program. Doprajte mu čas na odpočinok. Táto fáza môže trvať aj niekoľko dní. Je to to isté ako s ľuďmi po návrate z dovolenky, väčšina z nás je tak príjemne unavená a potrebujeme pár dní na to, aby sme opäť nabehli na svoj zaužívaný systém. Presne to isté prežíva aj pes, zvyčajne potrebuje nejaký čas na odpočinok.


Prílišné jedenie alebo pitie:

Po návrate domov niektoré psy môžu prijímať hltavo stravu alebo piť v obrovských množstvách až môže majiteľ nadobudnúť pocit, či vôbec jeho pes dostával jesť/piť.

Je to normálne správanie psa a nie je spôsobené tým, že by sme mu nedávali jesť alebo piť. U nás v našom hoteli pre psov Edenzen dodržiavame kŕmne dávky predpísané majiteľom, vrátane frekvencie kŕmenia. Pitnú vodu majú psíkovia neustále k dispozícií, voda je pravidelne menená a dopĺňaná niekoľkokrát za deň, takže ozaj nemajú nedostatok. Napijú a najedia sa koľko chcú a potrebujú, v žiadnom prípade ich nenútime.

Ak pes po návrate sa nevie dojesť a dopiť, je to spôsobené tým, že väčšina psíkov je a pije trošku menej, keď sú umiestnené v hoteli a po návrate domov im jednoducho viac chutí. Doma je skrátka doma. Sú už doma, v svojom domove so svojou milovanou rodinou. O pár dní sa táto situácia stabilizuje.

Taktiež je možné, že psík po ceste domov je smädný, a preto má zvýšený príjem tekutín ihneď po návrate domov je normálny. Zvýšený príjem tekutín je bežný aj v teplých mesiacoch, nie je to nič výnimočné.


Tráviace problémy:

Tráviace problémy (zvracanie, hnačka) sa môžu objaviť po návrate domov. Niektoré psy sú skrátka citlivejšie na zmeny prostredia ( hotel pre psy nepochybne zmenou je), a tak isto ako sa môže mierne zvracanie alebo hnačka objaviť po príchode do hotela, môže sa objaviť aj po príchode späť do domova.


Mierna strata hmotnosti:

Ak psík schudol počas pobytu v hoteli, nie je dôvod na paniku. Stáva sa, že niektoré psy po príchode do hotela prvých pár dní odmietajú stravu alebo zjedia len takú malú záchovnú dávku, len aby niečo zjedli a viac nechcú. Ako sme spomínali vyššie, do jedla ich nenútime, psík sám najlepšie vie, koľko si vezme a koľko potrebuje jesť, ale takáto hladovka alebo diéta, ktorú si naordinuje pes sám, sa môže prejaviť úbytkom hmotnosti. Taktiež treba brať do úvahy aj ďalšiu vec a tou je zvýšené množstvo pohybu. Psík môže stratiť na váhe, lebo má v hoteli viac pohybu ako to je doma.



Pár tipov ako zabezpečiť hladký prechod späť domov:


  • Keď ste doma, dajte svojmu psovi priestor na preskúmanie a usadenie sa späť do svojho známeho prostredia. Ak psík pôsobí neisto, ukážte mu opäť jeho domov aby si spomenul.

  • Fyzická a emocionálna pohoda: Psíkovi sme sa počas jeho pobytu intenzívne venovali a dostalo sa mu veľa pozornosti. Pokračujte v poskytovaní fyzickej a emocionálnej stimulácie doma na udržanie ich pohody:

  • Pravidelné vychádzky a tréningy: Postupne obnovte rutinu vášho psa tak, ako bol zvyknutý doma predtým. Ak chodievate pravidelne na prechádzky, opäť ho berte na prechádzky tak často a na takú dĺžku, ako bol zvyknutý predtým.

  • Kŕmenie a pitie: Venujte pozornosť kŕmeniu a pitnému režimu vášho psa. Niektoré psíky môžu po návrate hltavo a nadmerne jesť alebo piť, čo sme spomínali už vyššie, naopak niektorí psi môžu po návrate domov jesť menej alebo byť trochu vyberaví. Ale samozrejme, sú psíkovia, ktorým chutí úplne rovnako ako v hoteli, tak aj doma, každý psík je originál. Zabezpečte prístup k čerstvej vode a sledujte chuť do jedla.

  • Denný režim a dôslednosť: Psy sú najspokojnejšie, keď majú svoj denný režim, a preto sa snažte ho čo najviac udržiavať. To zahŕňa časy kŕmenia, prechádzky, aktivity so psíkom a rituály pred spaním. Dodržiavanie stanoveného režimu pomáha vášmu psovi cítiť sa bezpečne a pohodlne.


Pochopenie a trpezlivosť

A nakoniec, pamätajte, že prechod z nástupu späť do domáceho života sa môže líšiť od psa k psovi. Niektorí sa môžu rýchlo usadiť, zatiaľ čo iným to môže trvať trochu dlhšie. Buďte trpezliví a zahrňte svojho psa láskou a náklonnosťou počas tohto adaptačného obdobia.


Záverom možno povedať, že návrat zo psieho hotela je potešujúci zážitok, ale vyžaduje si aj trochu trpezlivosti a pochopenia. Tým, že budete vedieť, čo môžete očakávať a poskytnete psíkovi správnu starostlivosť, môžete zabezpečiť, aby prechod vášho psa späť do domáceho života bol hladký a bez stresu. Privítajte svojho chlpatého kamaráta s otvorenou náručou a vychutnajte si radosť z opätovného stretnutia so svojím milovaným spoločníkom.

Comments


Image by T.R Photography 📸

Rezervácia pobytu

 0947 963 404

alebo prostredníctvom online rezervačného formuláru

bottom of page