top of page
edenzen

Ozónoterapia pre psov: Kompletná revitalizácia tela a kože psa

Ako zodpovední majitelia psov vždy hľadáme inovatívne a efektívne spôsoby, ako zlepšiť zdravie a pohodu našich milovaných štvornohých členov rodiny. Vstúpte do sveta terapií ozónom, nového wellness trendu, ktorý posúva starostlivosť o domácich miláčikov na vyššiu úroveň. V tomto článku preskúmame fascinujúci svet ozónoterapie pre psov a ako môže byť prínosom pre vášho psieho spoločníka.


Ozónoterapia pre psov

pes vo vani - ozonoterapia pre psov

Ozónoterapia je holistický prístup k zlepšeniu celkového zdravia a pohody vášho psa. Ozónoterapia zahŕňa použitie vody obohatenej ozónom v špecializovanej vani. Ozón (O3) je molekula zložená z troch atómov kyslíka a je známa svojimi silnými oxidačnými vlastnosťami. V rámci ozónoterapie sa ozón využíva na dezinfekciu, detoxikáciu a podporu hojenia. Táto terapia je navrhnutá tak, aby využila silné oxidačné vlastnosti ozónu na podporu hojenia a riešenia rôznych zdravotných problémov.


Výhody ozónoterapie


Lepšie a rýchlejšie hojenie rán: Ozónoterapia pomáha stimulovať krvný obeh a prísun kyslíka do tkanív, čo urýchľuje proces hojenia. Je to obzvlášť prospešné pre psov, ktorí sa zotavujú po operáciách alebo zraneniach, s chronickými vredmi alebo pomaly hojacimi sa ranami.


Zmierňovanie bolesti kĺbov a svalov: Ozón má prirodzené analgetické vlastnosti, pomáha zmierniť bolesť a nepohodlie u psov trpiacich chronickými stavmi, ako je artritída alebo bolesť kĺbov.


Protizápalové účinky: Ozón je účinný protizápalový prostriedok, ktorý môže pomôcť znížiť opuchy a zápaly spojené s rôznymi zdravotnými problémami.


Zlepšenie zdravia pokožky a srsti: Ozónové kúpele sú vynikajúce na udržanie zdravej kože a lesklej srsti. Môže pomôcť pri riešení kožných problémov ako je dermatitída, plesne, hot spoty, pri vypadanej srsti - alopécia, vyrážkach, podráždeniach a iných kožných problémov.


Detoxikácia: Ozónoterapia pomáha pri detoxikácii tela vášho psa odstránením škodlivých toxínov. To môže byť obzvlášť prospešné pre psov, ktoré majú zdravotné problémy s hlavnými eliminačnými orgánmi - pečeň alebo obličky.


Posilnený imunitný systém: Ozónová terapia môže stimulovať imunitný systém a pomáha telu vášho psa účinnejšie bojovať proti infekciám a chorobám.


Všeobecná celková pohoda: Aj keď váš pes nemá žiadne špecifické zdravotné problémy, ozónterapia môže prispieť k jeho celkovej pohode. Môže pomôcť udržať zdravú kožu a srsť, znížiť stres a podporiť relaxáciu.


Priebeh ozónoterapie pre psov

Ozónoterapia pre psov je neinvazívna a šetrná procedúra, ktorá prebieha vo viacerých krokoch:


1. Konzultácia: Pred začatím terapie váš pes zvyčajne podstúpi konzultáciu s vyškoleným odborníkom. To zaisťuje, že terapia je prispôsobená špecifickým potrebám vášho psa.


2. Kúpeľ: Váš pes je výkúpaný v špeciálnej kozmetike a následne je umiestnený v špecializovanej vani s ozonizáciou, ktorá je naplnená teplou vodou, do ktorej je postupne aplikovaný ozón vo viacerých cykloch a rôznych koncentráciach. Súčasťou ozónoterapie je aj hydroterapia - masáž s bublinkami a protiprúd vody. Terapia môže trvať od 15 do 30 minút, v závislosti od stavu vášho psa a jeho potrebám.


3. Relax: Psy tento zážitok často považujú za uvoľňujúci a upokojujúci. Mnohí si dokonca užívajú teplú vodu a jemný masážny efekt bubliniek naplnených ozónom. Veľa z psíkov počas ozónoterapie zaspáva vďaka dokonalému uvoľneniu tela a mysle.


4. Starostlivosť po procedúre: Po kúpeli sa pes jemne osuší a ešte cca 30 minút po kompletne skončenej procedúre relaxuje.


Je terapia ozónovým kúpeľom bezpečná?

Ozónoterapia je plne bezpečná procedúra pre psov všetkých vekových kategórií. Ako sme už vyššie spomínali, je šetrná, neinvazívna, nespôsobuje psovi v žiadnom prípade bolesť a ani nevznikajú pri nej toxické plyny.

 

Pre koho je ozónoterapia vhodná?

  • pre staršie psy

  • pre psy s horšou pohyblivosťou, slabšou chuťou do života

  • pre psy s artrózou, dyspláziou kĺbov, po operáciach alebo zraneniach ako súčasť rehabilitácie

  • pre psy, ktoré sú úzkostlivé, často kňučia, majú problémy s zvládaním stresu, majú separačnú úzkosť

  • pre psy pred alebo po vysokom výkone

  • pre psy, ktoré majú problém so svalstvom - úbytok, ochabnutie,...

  • pre obézne psy alebo psy s nadváhou

  • pre psy, ktoré majú problémy s eliminačnými orgánmi - koža, obličky, pečeň

  • na stimuláciu lymfatického systému

  • pre zlepšenie chuti do jedla

  • pre zlepšenie celkovej vitality psa

  • na zlepšenie stavu kože - pomáha riešiť viacero kožných problémov - vypadaná srsť - alopécia, vyrážky, zmäkčovanie callusov - otlakov,...

  • ako prevencia pre všetkých psíkov pre zlepšenie vitality, dôkladné vyčistenie kože a pórov a celkovú fyzickú a psychickú pohodu


Na záver

Ozónoterpia ponúka holistický prístup k zlepšeniu zdravia a celkovej pohody vášho psa a zároveň poskytuje upokojujúci a relaxačný zážitok. vážte pridanie tejto inovatívnej liečby do režimu zdravotnej starostlivosti vášho domáceho maznáčika. Šťastie a vitalita vášho psa za to ozaj stoja!

Comments


Image by T.R Photography 📸

Rezervácia pobytu

 0947 963 404

alebo prostredníctvom online rezervačného formuláru

bottom of page