top of page

Starostlivosť o psíkov so špeciálnymi potrebami: Dokáže toto hotel pre psov?

Každý pes je jedinečný a niektorí môžu vyžadovať zvýšenú pozornosť a špecializovanú starostlivosť v dôsledku zdravotného stavu, zdravotných obmedzení alebo problémov so správaním. Keď majitelia domácich zvierat potrebujú cestovať, najvyššou prioritou sa stáva nájdenie správneho hotela pre psov, ktoré dokáže uspokojiť ich špeciálne potreby psa. V tomto článku preskúmame svet špeciálnych služieb v oblasti ubytovania pre psov a prečo sú úžasnou pomocou pre majiteľov domácich zvierat so psami vyžadujúcimi zvýšenú starostlivosť a pozornosť.


Psy so špeciálnymi potrebami

Špeciálne potreby psov môžu mať rôzne podoby a vždy pramenia zo zdravotného a psychického stavu zvieratka:


Zdravotný stav: Psy s chronickými ochoreniami ako je epilepsia alebo srdcové choroby, môžu potrebovať pravidelné lieky, špeciálny režim, plienkovanie, sledovanie alebo aj špeciálne požiadavky na stravu.


Problémy s mobilitou: Niektoré psy majú problémy s pohyblivosťou v dôsledku zranení, operácií alebo stavov súvisiacich s vekom ako je artritída. Iné môžu byť trvalo imobilné a je nutné ich pravidelne polohovať, prípadne aj vyžadujú masáže končatín a tela. Môžu potrebovať pomoc, špeciálne bezbariérové ubytovanie alebo fyzickú terapiu.


Problémy so správaním: Psy s úzkosťou, strachom, agresivitou alebo inými problémami v správaní často potrebujú špeciálny režim a trpezlivé prostredie so skúseným personálom, aby zvládli svoje potreby.


Zmyslové poruchy: Psy s poruchami zraku alebo sluchu vyžadujú jedinečnú starostlivosť a bezpečné prostredie.


V našom hoteli pre psov Edenzen radi uvítame aj psíkov so špeciálnymi potrebami, či už sa jedná o hendikepovaných psíkov, psíkov, ktorí majú problém s hygienou v dôsledku zdravotných obmedzení alebo aj psíkov, ktorí majú slabšiu socializáciu a sú mierne bojazlivé - vieme s nimi pracovať a pomôžeme im postupne prekonať alebo aspoň zmierniť ich vnútorné obavy. Nie sme však hotel pre psov, ktorý upravuje problémové správanie - agresivitu. Agresivita u nás nie je z bezpečnostných dôvodov tolerovaná a pre agresívne psy odporúčame, aby sa majitelia obrátili na iné zariadenia.


Úloha hotela pre psov pre psov so špeciálnymi potrebami

Špeciálne služby pre psov so špeciálnymi potrebami sú navrhnuté tak, aby poskytovali starostlivosť na mieru pre psov so špecifickými požiadavkami. Tu je dôvod, prečo sú tieto služby neoceniteľné:


1. Odbornosť personálu

Personál v zariadeniach na ubytovanie psov so špeciálnymi potrebami je riadne vyškolený, aby pochopil a riešil jedinečné potreby psov so zdravotným stavom, postihnutím alebo problémami v správaní. V našom hoteli Edenzen máme skúsenosti s podávaním liekov, poskytovaním fyzioterapie, starostlivosťou o starších psíkov, imobilných psíkov a zvládaním problémov so správaním.


2. Personalizovaný plán starostlivosti

Každý pes so špeciálnymi potrebami je jedinečný, takže je mu vytváraný jedinečný a personalizované plán starostlivosti, ktorý spĺňa ich individuálne požiadavky. To zaisťuje, že psy dostávajú správne lieky, terapie, starostlivosť a pozornosť podľa ich potrieb.


3. Prístupné zariadenia

Mnoho zariadení na ubytovanie psov so špeciálnymi potrebami má prístupné prostredie vrátane rámp, špeciálnych povrchov, bezbariérový prístup pre ubytovanie pre psov s problémami s pohyblivosťou. To zaisťuje, že psy s poruchami pohybu sa môžu pohybovať pohodlne a bezpečne, bez väčších obmedzení.


Priestory nášho hotela Edenzen sú kompletne bezbariérové, čo zabezpečuje, že i psíkovia s horšou hybnosťou nie sú obmedzované na pohybe a môžu sa v takýchto priestoroch bezproblémovo pohybovať.


4. Dohľad a monitorovanie

Neustály dohľad a sledovanie sú kľúčové pre psov so špeciálnymi potrebami. Hotely pre psov ponúkajú starostlivosť a pozornosť 24 hodín denne, 7 dní v týždni, aby zaistili bezpečnosť a pohodu týchto psov.


5. Manažment liekov

Manažment liekov môže byť zložitý, ale náš hotel pre psy má zavedené protokoly na podávanie liekov presne a včas. Sleduje sa aj reakcia psa na podané liečivo.


6. Zníženie stresu

Psy so špeciálnymi potrebami môžu byť citlivejšie na zmeny v ich prostredí. Personál hotela sa snaží vytvoriť pokojnú a bezstresovú atmosféru, aby sa títo psi cítili pohodlne a uvoľnene.


7. Pokoj v duši pre majiteľov domácich zvierat

Vedieť, že váš pes so špeciálnymi potrebami je v rukách skúsených odborníkov, vám môže poskytnúť nesmierny pokoj, keď ste preč. Môžete si byť istí, že vášmu chlpatému členovi rodiny sa dostáva starostlivosti a pozornosti, ktorú si zaslúži a potrebuje.


Služby ubytovania psov so špeciálnymi potrebami zohrávajú dôležitú úlohu pri poskytovaní kvalitnej starostlivosti a ubytovania pre psov so špeciálnymi požiadavkami. Majitelia domácich zvierat môžu cestovať s dôverou, vediac, že ich milovaní psíkovia sú v rukách skúsených a starostlivých profesionálov. Keď hľadáte hotel pre vášho psa so špeciálnymi potrebami, hľadajte zariadenia, ktoré uprednostňujú individuálnu starostlivosť, odbornosť a láskavé prostredie, aby sa vášmu chlpatému priateľovi, ktorý vyžaduje extra starostlivosť, darilo počas vašej neprítomnosti.

Image by T.R Photography 📸

Rezervácia pobytu

 0947 963 404

alebo prostredníctvom online rezervačného formuláru

bottom of page